EKSKLUZIVE/ Lista me emrat, këto janë 209 shoqatat dhe OJF-të në pronësi të Sorosit

719
Manjati i majtë Xhorxh Soros njihet për pagesat e majme që jep me qëllim ndikimin në partitë politike të vendeve të ndryshme. Në Shqipëria Soros është i njohur për ndërhyrjet e tij, pasi kontrollon kryeministrin e Shqipërisë, Edi Ramën dhe të gjithë qeverinë e tij.
Soros kontrollon edhe PS-në dhe kryetarin e Bashkisë, Erion Veliaj.
Por Xhorxh Soros nuk ndikon vetëm në Shqipëri. Ai ka ngritur një rrjet të madh shoqatash dhe Organizatash jo Fitimprurëse nëpër të gjithë botën. Një listë e shoqatave të Sorosit është përgatitur nga një grup investiguesish, jo vetëm gazetarë, por edhe punonjës qeveritarë.
Shumica e organizatave të Sorosit veprojnë në SHBA. Ajo që bie në sy është fakti se Soros financon edhe organizata që luftojnë njëra tjetrën, siç është rasti i financimit të organizatave izraelite dhe palestineze.
Lista është përgatitur dhe publikuar nga DiscoverTheNetworks.
Më poshtë keni listë e OJF-ve që ka themeluar dhe financon Xhorxh Soros:
Advancement Project
Air America Radio
Al-Haq
All of Us or None
Alliance for Justice
America Coming Together
America Votes
America’s Voice
American Bar Association Commission on Immigration Policy
American Bridge 21st Century
American Civil Liberties Union
American Constitution Society for Law and Policy
American Family Voices
American Federation of Teachers
American Friends Service Committee
American Immigration Council
American Immigration Law Foundation
American Independent News Network
American Institute for Social Justice
American Library Association
The American Prospect, Inc.
Amnesty International
Applied Research Center
Arab American Institute Foundation
Aspen Institute
Association of Community Organizations for Reform Now
Ballot Initiative Strategy Center
Bend The Arc: A Jewish Partnership for Justice
Bill of Rights Defense Committee
Black Alliance for Just Immigration
Blueprint North Carolina
Brennan Center for Justice
Brookings Institution
Campaign for America’s Future
Campaign for Better Health Care
Campaign for Youth Justice
Campus Progress
Casa de Maryland
Catalist
Catholics for Choice
Catholics in Alliance for the Common Good
Center for American Progress
Center for Community Change
Center for Constitutional Rights
Center for Economic and Policy Research
Center for International Policy
Center for Reproductive Rights
Center for Responsible Lending
Center for Social Inclusion
Center on Budget and Policy Priorities
Center on Wisconsin Strategy (COWS)
Change America Now
Citizens for Responsibility and Ethics in Washington
Coalition for an International Criminal Court
Color Of Change
Common Cause
Constitution Project
Defenders of Wildlife Action Fund
Democracy Alliance
Democracy 21
Democracy Now!
Democratic Justice Fund
Democratic Party
Demos
Drum Major Institute
Earthjustice
Economic Policy Institute
Electronic Privacy Information Center
Ella Baker Center for Human Rights
EMILY’s List
Energy Action Coalition
Equal Justice USA
Fair Immigration Reform Movement
Faithful America
Families USA
Feminist Majority
Four Freedoms Fund
Free Exchange on Campus
Free Press
Funding Exchange
Gamaliel Foundation
Gisha
Global Centre for the Responsibility to Protect
Global Exchange
Grantmakers Without Borders
Green For All
Health Care for America Now
Human Rights Campaign
Human Rights First
Human Rights Watch
I’lam: This anti-Israel NGO
Immigrant Defense Project
Immigrant Legal Resource Center
Immigrant Workers Citizenship Project
Immigration Advocates Network
Immigration Policy Center
Independent Media Center
Independent Media Institute
Institute for America’s Future
Institute for New Economic Thinking
Institute for Policy Studies
Institute for Public Accuracy
Institute for Women’s Policy Research
International Crisis Group
J Street
Jewish Funds for Justice
Joint Victory Campaign 2004
Justice at Stake
LatinoJustice PRLDF
Lawyers Committee for Civil Rights Under Law
Leadership Conference on Civil and Human Rights
League of United Latin American Citizens
League of Women Voters Education Fund
League of Young Voters
Lynne Stewart Defense Committee
Machsom Watch
MADRE: This international women’s organization
Malcolm X Grassroots Movement
Massachusetts Immigrant and Refugee Advocacy Coalition
Media Fund
Media Matters for America
Mercy Corps
Mexican American Legal Defense and Education Fund
Meyer, Suozzi, English and Klein, PC
Midwest Academy
Migration Policy Institute
Military Families Speak Out
Missourians Organizing for Reform and Empowerment
MoveOn.org
Ms. Foundation for Women
Muslim Advocates
NARAL Pro-Choice America
NAACP Legal Defense and Education Fund
The Nation Institute
National Abortion Federation
National Coalition to Abolish the Death Penalty
National Committee for Responsive Philanthropy
National Committee for Voting Integrity
National Council for Research on Women
National Council of La Raza
National Council of Women’s Organizations
National Immigration Forum
National Immigration Law Center
National Lawyers Guild
National Organization for Women
National Partnership for Women and Families
National Priorities Project
National Public Radio
National Security Archive Fund
National Women’s Law Center
Natural Resources Defense Council
New America Foundation
New Israel Fund
NewsCorpWatch
Pacifica Foundation
Palestinian Center for Human Rights
Peace and Security Funders Group
Peace Development Fund
People for the American Way
People Improving Communities Through Organizing
Physicians for Human Rights
Physicians for Social Responsibility
Planned Parenthood
Ploughshares Fund
Prepare New York
Presidential Climate Action Project
Prison Moratorium Project
Progressive Change Campaign Committee
Progressive States Network
Project Vote
Pro Publica
Proteus Fund
Psychologists for Social Responsibility
Public Citizen Foundation
Public Justice Center
Rebuild and Renew America Now (a.k.a. Unity ’09)
Res Publica
Roosevelt Institute
Secretary of State Project
Sentencing Project
Social Justice Leadership
Shadow Democratic Party
Sojourners
Southern Poverty Law Center
State Voices
Talking Transition
Think Progress
Thunder Road Group
Tides Foundation and Tides Center
U.S. Public Interest Research Group
Universal Healthcare Action Network
Urban Institute
USAction Education Fund
Voter Participation Center
Voto Latino
We Are America Alliance
Working Families Party
World Organization Against Torture
YWCA World Office, Switzerland
Organizata që financohen në mënyrë indirekte ose dytësore nga Soros
Center for Progressive Leadership
John Adams Project
Moving Ideas Network (MIN)
New Organizing Institute
Think Progress
Vote for Change
Working Families Party
Sigal