Djegia e mandateve/ Vjen mbështetja nga Amerika për opozitën

477
Sigal

Opozita shqiptare ka vendosur të djegë mandatet e deputetëve të saj.

Vendimi i propozuar nga kreu i PD-së, Lulzim Basha është miratuar nga forumet e partisë, ndërsa pasditen e sotme pritet që të marrë formën vendimtare me miratimin nga ana e Këshillit Kombëtar.

Një mbështetje për opozitën shqiptare ka ardhur nga Amerika.

Është Federatës Pan-shqiptare Vatra ne Michigan që mbështet vendimet e opozitës.

Image

Më poshtë, deklarata e plotë:

DEKLARATE:

Kryesia e Degës se Federatës Pan-shqiptare Vatra ne Michigan, te? shqetësuar nga ngjarjet e fundit ne? Shqipëri, konstaton se:

-Pe?rkeqe?simi i rendit publik, rritja e korrupsionit në nivele te larta ministrore, parlamentare, vendore etj., dhe mbrojtja ligjore ndaj tij, re?nia e tejskajshme e nivelit ekonomik dhe pune?s se? ndershme, kriminalizimi i jete?s se? popullate?s ne? përgjithësi, ne?pe?rmjet lejimit te? pune?s fiktive, kultivimit dhe trafikut te? le?nde?ve narkotike dhe i trafiqeve te? tjera, re?nia e frikshme e numrit te popullsisë? ne?pe?rmjet emigrimit, janë? tregues te? qarte? pe?r një? dështim total te? pune?s se? qeverise? ne? detyre?n e saj pe?r rritjen e mire?qenies se? popullit te? vet.

-Pe?rceptimi mbare?-popullor, i zaptimit te pushtetit ne?pe?rmjet tjetërsimit dhe blerjes se? votave, pe?rc?mimi, arroganca dhe gjuha e urrejtjes ndaj kundërshtare?ve politike?, instalimi ne? krye te parlamentit, te qeverise? dhe posteve ministrore, te? ish-funksionare?ve apo pasardhëse?ve te? nomenklature?s komuniste dhe kapja e pushtetit te? pavarur gjyqësor, she?non një degradim te? demokracisë? dhe vlerave euro-atlantike.

-Diskutimi nga kreu i qeverise? dhe ve?nia ne? tavoline? me? fqinje?t, historikisht me interesa grabitqare, te? kufijve dhe te?re?sise? territoriale te? Shqipe?rise? dhe te? Kosove?s, te? paguara me gjakun e martire?ve dhe te? pranuara bote?risht; krijimi i klime?s miqësore me Serbinë dhe klime?s se? mosmarrëveshjes me lidershipin e Republike?s se Kosove?s, bie ndesh me luajalitetin ndaj kombit, e?shte? ne? kundërshtim me vullnetin e popullit shqiptar ne? vendin ame? dhe Diaspore?, si dhe krijon një situate? te rrezikshme me pasoja afatgjata rajonale.

Prandaj, Federate Vatra, mbarte?se e vlerave nacionaliste dhe demokratike, ne? linje?n e saj pe?r t’i she?rbyer me dinjitet kombit, gjykon se qeveria aktuale e Shqipërisë?, e drejtuar nga Edi Rama, e ka humbur te? drejte?n, detyrimin dhe privilegjin pe?r t’i she?rbyer popullit te vet. Ne? te? nje?jte?n kohe?, pe?rkrahim pa rezerva aksionin e forcave opozitare dhe ke?rkese?n pe?r një qeveri te? pe?rkohshme, e cila do te? normalizonte situate?n sociale, politike dhe kombe?tare ne? përgjithësi.

Federata Pan-shqiptare Vatra Dega Michigan