Denoncimi i deputetes, Dr. Ina Zhupa: Ja si grabiten 55 mijë metra katrorë shtetërore në Bregdet

211
Sigal

/Gazeta TELEGRAF

Deputetja e sapozgjedhur e Qarkut të Vlorës Dr. Ina Zhupa, denoncoi se, kryeministri Edi Rama, po u jep klientëve të qeverisë, pasuri shtetërore në bregdetin e Gjirit të Lalzit, duke u falur sipas PD-së, 55 mijë m2 tokë në bregdet, në zonën e Hamallajt, pa garë dhe pa asnjë transparencë.

Denoncimi i deputetes Dr. Ina Zhupa

Edi Rama kreu masakrën zgjedhore dhe vodhi zgjedhjet e 25 prillit, që të masakrojë dhe vjedhë pasuritë publike të shqiptarëve, që të vazhdojë të shtojë pasurinë e tij dhe të bizneseve pranë tij, që të vazhdojë të detyrojë të rinjtë e papunë, të largohen të pashpresë nga vendi. Më datë 19 maj 2021, njëlloj siç ka bërë gjatë keqqeverisjes së tij, Edi Rama ka vendosur të trajtojë si plaçkë personale një tjetër pasuri publike të shqiptarëve. Plot 55 mijë m2 tokë në Bregdet, në zonën e Hamallajt, pa garë dhe pa asnjë transparencë, ka vendosur t’ia japë dy miqve të tij në një biznes korruptiv, shoqërisë “Sviluppo Mare 1” sh.p.k., me pronar Redi Pezën dhe “S&D Invest” sh.a., me pronar Gentjan Sulën. Çmimi i vendosur për shitje është disa herë më i ulët se çmimi i tregut në atë zonë bregdetare, rreth 1,100 lekë për metër katror. Siç provon ky dokument shtetëror, vendimi i Këshillit të Ministrave nr. 292, datë 19.5.2021, 55 mijë metra tokë shtetërore në bregdet, i është dhënë dy oligarkëve të Edi Ramës, Redi Peza dhe Gentjan Sula, për 59,565,000 lekë. E ndërsa Edi Rama dhe miqtë e tij ndajnë si plaçkë pasuritë publike, shumica e shqiptarëve janë të papunë dhe të pashpresë për të ardhmen e tyre dhe të fëmijëve të tyre. Ndërkohë që Edi Rama ka përqëndruar të gjithë ekonominë e vendit tek 5 biznese korruptive pranë tij, mijëra biznese në Shqipëri kanë falimentuar, apo janë në prag falimenti, nga taksat e rritura dhe nga rënia e konsumit. Po ky nuk është prioritet i Edi Ramës. Ai nuk i vodhi zgjedhjet, që t’i shërbejë Shipërisë apo shqiptarëve. Prioritet i vetëm Edi Ramës është pasurimi i miqve të tij. Kjo është arsyeja, pse shqiptarët janë të zhytur në varfëri, ndërkohë, që Edi Rama dhe oligarkët e tij janë zhytur në luks. Kjo është arsyeja pse Shqipëria renditet ndër vendet më të korruptuara në botë dhe ka 8 vjet që ka ngecur në vendnumëro. Partia Demokratike i kërkon SPAK të hetojë menjëherë këtë aferë të rëndë korruptive dhe të vendosë përpara përgjegjësisë plaçkitësit e pasurisë publike. Shqipëria dhe pasuritë e saj, duhet t’i shërbejnë shqiptarëve dhe rritjes së mirëqenies së tyre. Pronat shtetërore, duhet të shërbejnë për t’i dhënë fund sa më pare, procesit të kompensimit të pronarëve të ligjshëm. Prona shtetërore duhet t’i shërbejë vetëm interesit publik dhe interesit të qytetarëve shqiptarë. Ndaj ne, do luftojmë kundër kësaj pakice plaçkitësish që pengoi përkohësisht ndryshimin, derisa t’ua kthejmë Shqipërinë shqiptarëve.