Dekriminalizimi, Balla: Draftet duhet të jenë gati brenda marsit

496
Brenda muajit mars, draftet për procesin e dekriminalizimit duhet të jenë përfunduar. Kështu u shpreh, deputeti i PS Taluant Balla pas takimit që pati me palët e PD dhe LSI për procesin e dekriminalizimit.
Balla: Do të harton dhe miratohen nga kuvendi sepse ja kemi lënë këtë kopetencë parlamentit ti miratojë ato. Kemi filluar një punë intensive, konsultime me ekspertë që e njohin mirë procesin e kontrollit dhe të vlerësimit. Do të bëhen gati draftet pastaj do të kalohen në procedurën parlamentare me qëllim që brenda muajit shkurt, mesi i marsit ti kemi gati ti kalojmë në parlament që procesi shumë i rëndësishëm i integritetit të personave që synojnë së sillen apo të mbajnë një pozicion public të japing rezultatet e pritura nga i gjithë publiku.
Nuk ka asnjë dyshim, fakti që të gjitha cështjet e hedhur anë ligj që janë detyrime për tu deklaruar nga personat që hyjnë në procesin e ligjit janë kaluar me konsensus, procesi i formularëve të vetëdeklarimit është shumë i thjeshtë për ta konkluduar këtë proces.
Sigal