Dashamir Shehi, kryetar i LZHK/ Nëse maxhoranca nuk pranon 9 kushtet e Bundestagut, për zgjidhjen e krizës, do përdorim edhe mjete të dhunshme

445
Sigal

Kreu i LZHK-së, Dash Shehi: Do përdorim edhe mjetet e dhunshme 

Kreu i LZHK-së, Shehi, ka deklaruar se opozita e bashkuar ka përcaktuar strategjinë për zgjedhjet e parakohshme. Ai tha se platforma me 9 pika do i paraqitet ndërkombëtarëve dhe nëse nuk funksionon, atëherë mund të kalohet në mjete të dhunshme. Ai theksoi se 9 pikat e platformës janë 9 kushtet e vendosura nga Bundestag për çeljen e negociatave dhe se asaj i shtohet qeveria tranzitore që do mundësojë zgjedhjet. Dash Shehi: Qeveri transitore e cila do të realizojë 9 pikat e Bundestagut. Ne kemi probleme të tjera sa të duash, por kjo do të dominojë dhe në zgjedhjet të ardhshme. Do të punojmë intensivisht deri në dhjetor, për platformën që kemi propozuar. Nga pranvera tjetër të hapen negociatat. Këtu fillon aksioni i ri politik. Nëse bie në vesh të shurdhët do të përdorim dhe mjete më të dhunshme se mjetet e tjera normale politike. Do të ofrojmë alternativat tona. Këtë lloj Teatri absurd mund ta fillojmë dhe vetë. Opozita nuk e pengon më ngritjen e Gjykatës Kushtetuese. Atij që është në krye të vendit nuk i intereson Reforma në Drejtësi dhe as integrimi i vendit.