Basha: Mirënjohje SHBA-ve dhe ambasadës në Tiranë për ndihmat kundër koronavirusit

334
Sigal

Ditën e sotme, kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha i ka shprehur mirënjohjen e tij SHBA-ve dhe ambasadës së saj në Tiranë për ndihmën kundër COVID-19, teksa ka shpërndarë në Tëitter postimin e ambasadores Yuri Kim.

Sipas Bashës, falë ndihmës së SHBA mundësohet rritja e testimeve dhe aktivizimi i zbulimit dhe mbikqyrjes së të infektuarve dhe kontakteve të tyre.Testimi është e vetmja mënyrë për të kuptuar përhapjen e virusit dhe projektuar rrugëdaljen nga kriza.

Ndërkohë në linkun shoqërues me ndihmën që SHBA i kanë ofruar vendeve të prekura nga Covid-19 për Shqipërinë shkruhet :

Shqiperia: 1.2 milion asistence per shendetesisne ne ndihme te ngritjes se sistemit laboratorik, aktivizimin e gjurmimit te rasteve dhe vezhgimin, mbeshtetje ne eksperte teknike per reagim dhe gatishmeri per shmangien e rrezikut etj.

Nga raporti i SHBA per vendet qe marrin ndihme kuptohet qarte se pa asistencen e amerikane Shqiperia nuk e ka nisur ende aktivizimin e gjurmimit te rasteve. Çka pritet te mundesohet nga ndihma qe vjen nga SHBA.

https://ëëë.state.gov/update-the-united-states-is-continuing-to-lead-the-humanitarian-and-health-assistance-response-to-covid-19/