Anëtarët e Kryesisë së LSI së Durrësit përkujtojnë në mënyrën më të veçantë 29 nëntorin (VIDEO)

77

Anëtarët e kryesisë së LSI në Durrës, të cilët njëkohësisht janë nipër dhe mbesa të dëshmorëve të kombit, kanë uruar shqiptarët këtë 29 nëntor, duke dhënë edhe disa mesazhe të rëndësishme.

I pari është Vasil Zaho, nipi i Vasil Laçit, 19-vjeçarit që nuk kurseu as jetën e tij për lirinë e vendit. Liri që tashmë është e përjetshme.

Mirënjohjen dhe respektin për luftëtarët e Shqipërisë në Luftën Nacional Çlirimtare, i shpreh edhe Ada Spiru, e cila vjen nga familja autoktone e Durrësit, nga e cila rrjedh edhe personaliteti Nako Spiru.

Festat e Nëntorit i uron edhe Bujar Dhima, bashkë me të birin, pjesëtarë të një familjes dëshmori në luftën Nacional Çlirimtare. Bashkë me urimin, Dhima shpreson se së shpejti Shqipëria të udhëhiqet nga patriotët e vërtetë të kombit.

Vasil Zaho, nipi i Vasil Laçit

Ada Spiru, pasardhëse e Nako Spirut