Ambasadori Michael Polt: SHBA po gabon me Kosovën, me Serbinë duhet reciprocitet

138

Michael Christian Polt (lindur në vitin 1954) është një diplomat amerikan. Ai shërbeu si Ambasadori i Sh.B.A në Estoni nga 2009 deri në 2012 dhe si Ambasador i Sh.B.A në Mal të Zi nga 2004 deri 2006 dhe shteti pasardhës i tij ishte Serbia nga 2006 deri në 2007. Aktualisht ai është një Drejtor i Lartë në Institutin McCain.

Michael Christian Polt shprehet se fakti që SH.B.A. kundërshton ‘Barrierat e Reja’ të Kosovës ndaj mallrave serbe.Dhe presioni amerikan në Kosovë në këtë rast është i gabuar. Nuk ka asnjë arsye që Kosova nuk duhet të kërkojë trajtim reciprok të tregtisë së saj me Serbinë.