AKSHI / Rrjedhja e të dhënave / Publikohen e-mailet e ministres Xhaçka që favorizoi bashkëshortin si investitor, në komunikime me vartësit

182

Publikohen e-mail-et e ministres që favorizoi bashkëshortin për tender si investitor strategjik

Sigal

Sulmit kibernetik të disa javëve më parë në institucionet shqiptare nuk i ka shpëtuar as Ministria e Punëve të Jashtme. Faqja ‘Homeland Justice’ e njohur ndryshe si ‘Drejtësia e Atdheut’, ka publikuar 578 dokumente të Ministrisë së Punëve të Jashtme, të cilat janë shkëmbim e-mailesh mes këtij institucioni dhe ambasadave shqiptare. Në këto dokumente gjithashtu janë edhe e-mailet që emigrantët shqiptarë u kanë nisur ambasadave tona të akredituara në shtetet e huaja, ku shumica janë kërkesë për pajisje me karta identiteti si dhe për prokura. Në faqen e internetit https://homelandjustice.ru/ hakerat njoftojnë se Ministria e Punëve të Jashtme ishte zgjedhja e qytetarëve në sondazhin që ata kryen për publikimet e radhës. Ndaj, prej pak minutash në faqen e tyre ka nisur ngarkimi i dhjetëra materialeve nga ambasadat e Shqipërisë në Athinë, Shkup dhe Moskë. Grupi i hakerave në fjalë është duke publikuar edhe materiale që janë fshirë nga inboxi i ambasadave. Xhaçka është e njohur për përfshirjen e saj në skandalet për shpërdorimin e detyrës. Ministrja lëvizte me helikopter për fushatën e saj elektorale në Dibër gjë që u mohua nga ajo edhe pse opozita e denoncoi me video mbërritjen e ministres me helikopter për të zhvilluar fushatën. Ndërsa i fundit është ai ku i mundësoi bashkëshortit të saj Artan Gaçit të përfitonte tendera si investitor strategjk edhe pse në shkelje të hapur të ligjit pasi është person në konflikt të hapur interesi.

 

Sulmit kibernetik të disa javëve më parë në institucionet shqiptare nuk i ka shpëtuar as Ministria e Punëve të Jashtme. Faqja ‘Homeland Justice’ e njohur ndryshe si ‘Drejtësia e Atdheut’, ka publikuar 578 dokumente të Ministrisë së Punëve të Jashtme, të cilat janë shkëmbim e-mailesh mes këtij institucioni dhe ambasadave shqiptare. Në këto dokumente gjithashtu janë edhe e-mailet që emigrantët shqiptarë u kanë nisur ambasadave tona të akredituara në shtetet e huaja, ku shumica janë kërkesë për pajisje me karta identiteti si dhe për prokura. Në faqen e internetit https://homelandjustice.ru/ hakerat njoftojnë se Ministria e Punëve të Jashtme ishte zgjedhja e qytetarëve në sondazhin që ata kryen për publikimet e radhës. Ndaj, prej pak minutash në faqen e tyre ka nisur ngarkimi i dhjetëra materialeve nga ambasadat e Shqipërisë në Athinë, Shkup dhe Moskë. Grupi i hakerave në fjalë është duke publikuar edhe materiale që janë fshirë nga inboxi i ambasadave. Xhaçka është e njohur për përfshirjen e saj në skandalet për shpërdorimin e detyrës. Ministrja lëvizte me helikopter për fushatën e saj elektorale në Dibër gjë që u mohua nga ajo edhe pse opozita e denoncoi me video mbërritjen e ministres me helikopter për të zhvilluar fushatën. Ndërsa i fundit është ai ku i mundësoi bashkëshortit të saj Artan Gaçit të përfitonte tendera si investitor strategjk edhe pse në shkelje të hapur të ligjit pasi është person në konflikt të hapur interesi.