Agjenda e opozitës/ Interpelancë për aferën e inceneratorëve, rritjen e pensioneve , dhe llogaridhënie për zhdukjen e fondeve të BE

6
Sigal

Ndërsa këtë të mërkurë u bë mbledhja e radhës e deputetëve të opozitës, të cilët duket se pas një kohë përplasjesh po i bashkojnë qëndrimet opozitare, pas përfundimit të kësaj mbledhje kreu i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike, Gazment Bardhi tha se janë marrë disa vendime të rëndësishme për mënyrën se si do zhvillohet aksioni i paralajmëruar opozitar. Në fjalën e tij për gazetarët, Bardhi lajmëroi se me nisjen e sezonit të ri, opozita do t’i rikthehet kërkesës së lënë pezull për interpelancën me kryeministrin Edi Rama për çështjen e inceneratorëve. “Ka një çështje të mbetur pezull nga seanca e fundit parlamentare, që ka të bëjë me sesion me debat dhe kërkesën për interpelancë me kryeministrin sa i përket aferës së inceneratorëve. Kemi marrë disa vendime të rëndësishme që kanë të bëjnë me çështjen në interes të qytetarëve. Së pari Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike kanë vendosur të propozojnë një paketë ligjore dhe kanë ngarkuar ekspertët e grupit për të nisur menjëherë punën sa i përket rritjes së pensioneve, masës së ndihmës ekonomike duke përfshirë edhe çuarjen përpara të projektligjin për përcaktimin e minimumit jetik. Ndërkohë që sa i takon llogaridhënies së Qeverisë kam ndërtuar një agjendë të plotë të Komisioneve Parlamentar ku do të ketë seanca dëgjimore për çështje në interes të publikut. Dua të sjell në vëmendje një seancë dëgjimore për abuzime të fondeve të BE për Bujqësinë. Do të duhet të njihet me raportin e zyrës anti-korrupsion. Një çështje tjetër që duhet të raportohet ka të bëjë me sigurinë në objektet ushtarake. Ju kujtohet rasti i mbledhjes së kanabisit në një nga institucionet e sigurisë së lartë si repartet ushtarake. Ministri i Mbrojtjes dhe gjithë zinxhiri i ushtrisë do duhet të japë llogari për këtë çështje përpara Komisionit të Sigurisë.” – tha Gazmend Bardhi