Veprimet e Ramës bëhen për të vjedhur toka e jo për të ruajtur bregdetin

105
Nga Abi Malltezi
Nese Qeveria do ishte serioze me bregdetin do prishte ato nderhyrje qe (1) demtojne me shume vijen bregdetare, (2) kane pasoja me te medha per ekologjike e zones, dhe (3) demtojne afatgjate dinamiken e brigjeve. Ndaj ndertimet ne toke prane bregdetit jane demtim i mjedisit, por kurrkund ne krahasim me nderhyrjet BRENDA ne det ose ne liqen. Foto e pare eshte nga ndertimet e dhjetera pontileve ne det (veper penale!) dhe nuk mjafton pontili por edhe lokal maje pontilit! Thuhet qe e ben bodigardi i Rames. Ligji qenka i ndryshem per persona te ndryshem? Pse nuk fillon urgjentisht me heqjen e pontileve qe demtojne dinamiken e brigjeve? Fotot e tjera jane nga kafshimi i Liqenit te Shkodres!
Janë futë tu mush Liqenin rreth 50-60 ml me inerte. Me sy rreth 3-4 mijë m3 inerte janë hedhe në pasqyrën e Liqenit. Ku shteti? Ku Rama? Ku fasada? Ku inspektoriatet? Ku dallimi mes partise dhe shtetit? 🤮
Operacioni i fundit eshte perpjekje e Edi Rames per te grabit toka dhe jo perpjekje per te shpetuar mjedisin apo vijen bregdetare.
Sigal