Tritan Shehu: Gjirokaster!Nje masaker ambietale mbi pyllin nga Shtepezi i Vjeter ne Luzat deri te Uji i Ftohte!

107
Gjirokaster!Nje masaker ambietale mbi pyllin nga Shtepezi i Vjeter ne Luzat deri te Uji i Ftohte!
Nen “justifikim” e rregullimit te nje rruge po shkatrohet nje pyll i tere ne menyre kriminale e koruptive.
Priten e pemet e rafshohet bimesia ne nje hapesire shume te gjere, krejt ne kundershtim me cdo ligj, rregull e norme zhvillimi.
Dhe kjo behet diten me diell e askush nuk thote ndonje fjale, asnje kontroll nga institucionet shteterore asnje reagim a shpjegim.
Sepse forca e “shtetit”, pjese ne kete krim qofte dhe me heshtje, si dhe e grupeve keqberese zbatuese qenka kaq e “rende” e terrorizuese, sa dhe banoret vete nuk ndjehen!
Fatkeqesi cfare po ndodh ne vijimesi ne Qarkun e Gjirokastres.
Diku kontaminohen fushat, diku Vjosa, diku perpmbyten tokat, diku asgjesohen pyjet, pemet…etj.
Bagetia zvoglohet, tokat gjthmone e me veshtire te kultivohen…sherbimet vecse po mbyllen!
Dhe te gjitha keto qe ne thelb thellojne varferine e denigrojne qytetaret, po e “cveshin” ate Qark jo vetem nga pyjet e prodhimi, por po “rallojne” ne meyre katastrofale dhe popullesine e tij.
Sepse keta njerez te mrekullueshem e punetore keshtu te detyruar, vecse po braktisin ato troje, djep i zhvillimit e kultures.
Jam i bindur se shpejt kjo tragjedi qe po ndodh do te shpertheje dhe reagimin e qarte e te forte popullor!
Sigal