Tre pushtetet armiqësore kundër Presidencës

148

Nga Bejdo Malo 

Ilir Meta presidenti më dinjitoz dhe sklupuloz në kohën e krizës më të madhe politike, ekonomike dhe psikologjike në historinë e Shqipërisë. Nëse do ti marrësh gjerat shtruar dhe me maturi r me kujdes dhe ti matësh me peshoren e farmacisë llogaria është shumë e saktë. Ilir Meta del presidenti më dinjitoz. Ai është një burrë shteti i rëndë, plot energji, i pashtershëm në objektivat e tij dhe i rezistueshëm deri në zgrip në fushatën armiqësore tre vjeçare kundër tij. Ka një arësye shumë thelbësore që ka ndodhur kështu. Askush nga të gjithë Ptesidentët e Shqipëerisë, duke futur dhe Presidencën e viteve 50-të të Omer Nishanit, nuk ka pasur përballë instutucione më armiqësore sa sa ka Instutucioni i Presidentit Ilir Mets, në këto tre tre vitet e fundit. Çdo antar Parlamenti, sidomos me mbirjen si bari helmues i opozitës se re parlamrntare është totalisht toksik ndaj Presidnetit, dhe çdo veprimi istutucional në adresë të tij. Si robotë në këto tre vjet të gjithë deputetët qoftë dhe ish-miqtë më të ngushtë të Ilir Mezës, më mënyrë të verbër me amin o “Allahu” jonë kanë prodhuar armiqësi ndaj Ilir Metës, dhe postit të tij. E tërë qeveria që nga KM, e deri tek zëvëndësministrat e drejtorët e thjeshtë janë mëkuar me frymën armiqësore ndaj Ilir Metës dhe çdo veprimi të tij isntutucional. Madje ka qënë kusht që të merrje postin e ministrit, duhet të provoje se ishe “ harbut” me Ilir Metën harbut me stafin e tij dhe tërë punën e tij dhe pastaj merrje mandatin. Këtë harbutëri duhet ta provoje dhe në diskutimet në Parlament edhe në diskutimet në konferenca por dhe diskutimet në daljet televizive apo intervistat në median e shkruar. Po ashtu edhe pushteti i gjyqësorit ka qënë armiqësor duke i mbajtur ision, në mënyrë të kamufluar numurit një të shtetit. Akoma më keq ka ndodhur me pshtetin e katërt me median. Ajo ka qënë totalisht armiqësore kundër Ilir Metës, si politikan, si presidnet, si familjar e kudo. Një dalldi mediatike sikur çelësi i të këqijave të këtij vendi është presidenca. Sikur lumturia e këtij populli vjen nga Edi Rama, dhe e pengon Ilir Meta. Një media e verbër që predikon panaësi dhe është palë me KM. Nuk ka fjalor më vulgar që s’ka përdorur media ndaj Presidentit dhe instutucionit të Presidnetit. Si pula të lagura dhe me temena ndaj KM. Fillojnë që në

orën 00.00 nediat dhe përfundojnë në orën 23.00 59 minuta dhe 3599 sekonda. Kurrë nuk është e keqja e këtij vendi as Ilir Meta, as Presidneca, por ai që i ka uzurpuar të gjitha pushtetet në dorën e tij e s’ ngopet kurrë me pushtet. Të gjithë ata që ushqehen si shushunja, me fije të dukshme dhe të padukshme nga Kryeministria dhe besnikërinë e shprehin duke qënë armiqësorë ndaj Ilir Metës. Janë aqë armiqësorë sa të befasojnë deri ku mund të shkojë verbëria dhe vulgariteti. Janë shumë herë më miqësore me Erdoganin me Vuçiçin e me çdo armik të vërtetë të këtij kombi dhe prodhojnë çdo sekondë armiqësi ndaj Ilir Metës. Po sikur të mos ishte Komisioni i Venecias, qartësia vendosmëria dhe mos pasja frikë nga asgje e Ilir Metës, Shqipëria do ish domen i përulur i njëshit. Kjo demokraci që është shkatërruar në themel duke shkuar në zgjedhjet e 30 qërshorit, me sistem monopartiak gjë që se ja bërë as Musolini , as Hitleri, as Partia Komuniste e Kinës, as Lenini e as Putini, kërkon të shkatërrojë dhe isntutucionin e fundit që mban në këmbë këtë shpresë të venitur.