Nora Malaj: Duam ujë!

179
Sigal

 

Ne solidaritet me banorēt e Krujës !

Banorët e Krujës janë mbledhur sot për të kërkuar ujë të pijshëm

dhe jetë të garantuar jetuar ! Sa pak ??!!!

Ata ndjehen të kërcënuar që jetesën nuk e kanë të sigurt, duke filluar nga uji i pishëm dhe të drejtën për të jetuar .

Jo pak , por rreth 500 deri në 1500 derimë tani janë helmuar nga uji i pishëm. ( Edhe ata që nuk kanë shkuar në mjediset spitalore ) . Diare , te fëmijtë e gratë , pamundësi për të perballuar situatën dhe vështirësi në perballimin e jetës .

Banorët janë shume të qartë ! Thirrja e tyre në korr është : Duam uje! Duam ujë, duam ujë!

Ne 2021 qytetarët kërkojnë ujë ! Se uji i tyre nuk është jo i pishëmdhe shkaktoj helmin masivë .

Qytetarët e banorët e Krujes janë model në komunitet . Punëtorë , të pritshem , te gjindshëm

dhe te urtë e të qetë !

Ata kanë shumë te drejtë te protestojnë , kanë probleme me dritën , ujit dhe nevojave bazike .

Heshtja përballë kësaj situate është edhe me e rëndë se vet situala . Ndah institucioner përgjegjese duhet të levizin në interes të qytetarëve , per t’iu dhënë zgjidhje .

Frika , pa siguria dhe kostoja është e paperballueshme për ujin dhe për nevojat që ata kanë .

Shërbimi, që po ju ofrohet, sipas tyre , është jashtë standartit .

Deri kur kështu?

Femije te semurë , te moshuar që janë në rrezik, pasiguri pee jetën dhe rrevolta e qytetarëve. gjithkënd e bene te mendoj dhe të reagoj ne mbrojtje të qytetarëve .

Që situata të zgjidhet duhet :

  1. Te behet trasparenca e situatës , te krijohet taksforcë për t’i dhene zgjidhje problemit
  2. Institucionet vendore duhet të koordinojne punen dhe të ndihojne familjet në nevojë
  3. Këshilli i pushtetit lokal ( Bashkisë) duhet te mblidhet jashtë radhe dhe të marri masa ne ndihmë te qytetarëve , duke bere depistimin dhe ndihën në të gjithë familjet dhe banorët e zonës .

4 . Te ndihohen me ndihme nga pushteti lokalë per familjet në nevoje dhe të moshuarve , te cilet kanë nevoje per sherbime te dedikuara .

  1. Sherbim me ujë nga Bashkia si situatë energjence deri ne zgjidhjen e saj .

Ne fund , une solidarizohem me cdo qytetarë të Krujës dhe fto tani, Bashkinë , Drejtorinëe Ujesjellesit dhe Kanalizimit te bejnë trasparencen dhe të marrin vendimarrjet e duhura ne kete situatë emergjente ne emer te sigurisë se jetës !

Banoret jane taksapagues dhe kanë te drejtën Kushtetuese të kene jetë të sigurtë e të garantuar !

Pertej politikës uji, buka dhe jeta është nevojë bazike dhe gjithkush sot duhet te jetë pranë , te solidarizohet me keta banorë dhe të japi ndihmën e tij ne zgjidhjen e problemit .

Une sot jam ne krahë dhe me banorët e Krujës !