Nora Malaj: A ka paqe në Parlament?!!

90
Shalom, Paqe miqtë e mi !
Me këto fjalë e nisi ditën sot Presidenti i Republikës nga zyra Presidenciale e Republikës së Shqipërisë!
Dje Parlamenti parazita shkarkoi dhe hapi llogirenë e cdo diabolizmi , ashtu si u hapën
dyert e Hauret e Avgjisë , ku dolën të gjitha të keqjat , karakteret dhe natyrat e njerëzve e shperthyen logorenë për të “argumentuar “ shkarkimit të Presidentit !
Në argumetat e tyre , të qena e të paqena , cfarë nuk thanë . Gjera të bazuara e të pabazuara , emocionet i trajtuar si argumenta , cdo diskurs të Presidentët e quajtën shkelje … shkelje dhe ndokush , non nome , bëri dhe gafa të radhës , si kokoroç të bojatisur , pa identitete , por që tregojnë se jetojmë në epokën e bojatisjes së njerëzve dalë boje !
E si për ironinë e fatit , teksa votohej , qielli u mbush me re dhe shpertheu një shi i fortë, qielli u nxi , aq sa dhe Pazari i Korce u permbyt. ( kapricot e natyrës , si ato të njerëzve )
Të gjitha edhe mund t’i kuptoj ,logoretë pa bosht logjikë , inate personale të shprehura në pseudo politikën moralizuese , fjalime të kopjuara dhe njerëz të nemitur , shumë pak
Sokrat i përvuem , të tjerët ushtarë të bindur , por një gjë nuk kuptoj , përse duartrokitën ???
Edhe kur e zgjodhën Presidentin po këta , një pjesë e tyre, ajo e rreshtit dhe Yes Sir e duartrokitën , ndonëse nje pjesë në nendërgjegje , nuk e donin këtë zgjedhje , dhe tani po këta e duartrokitën.
Vetëm se tani , ata që në krye të herës ia dhanë votën Pro , nga halli, tani e kishin nga zelli , të tjerët nga halli .
Ne fund votuan dhe thanë me vete “ e hoqëm dhe kete se na prishi imazhin”???? dhe duartrokitje , pse ???
Ky është nje vend që nga politika duhet trajtuar me melankoli , jo me thirrje e duartroktije , por me dhimbje dhe qytetari .
Dje ishte nje rast i paprecendent dhe askush , aq më teper parlamentarët e rreshtit , nuk duhet të duartroksinin , se betejat ligjore nuk
kanë perfunduar .
Përherë z. Meta ka thyer rregullat .
Ishte i vetmi kryeministër , që u bë në moshën 27- vjeçare , nga Partia Socialiste dhe tregoi se ishte një Kryeministër i zoti dhe tani , është i pari President , që shkarkohet po nga Parlamenti Monist Parazitar .
Po historia nuk përfundon këtu !
Tashmë pas votimit politikë , vjen vendimi
ligjor !
Tashmë është Gjykata Kushtetuese ajo
që do të japi verdiktin .
Deri atëhere fjala e Presidentit , Paqe , miqtë e mi , le t’i veri në Paqe “shpirtrat e trazuar “, të cilët si mëkatarë që janë ( te gjithe jemi
mëkatar, kush më shumë e kush më pak) , e vunë gishtin mbi Presidentin , për të bere katarsis për vete .
Dhe une bashkohem me Urimin e Presidentit !
Shalom, Paqe miqtë e mit !🙏
Sigal