Frank Shkreli: Gëzuar ditëlindjen Martin Luther King!

249

Në Shtetet e Bashkuara, e hëna e tretë e Janarit është festë federale në kujtim të Martin Luther King-ut, priftit protestan dhe aktivistit të të drejtave civile të gjysmë shekullit të kaluar. 15 Janari i këtij viti shënon 88-vjetorin e lindjes së tij në qytetin Atlanta të shtetit Xhorxhia në vitin 1929. Përpjekjet për të caktuar një festë federale në kujtim të këtij amerikani të madh të të drejtave civile, kishin filluar menjëherë pas vrasjes së tij në vitin 1968. Por ishte Presidenti Ronald Reagan ai, i cili më në fund e nënshkroi ligjin në vitin 1983, duke caktuar të hënën e tretë të Janarit si festën federale kombëtare kushtuar jetës dhe veprimtarisë së Martin Luther King-ut, citon ne komentin e vet per “Telegraf” Frank Shkreli, ish- drejtori i VOA- s per Euroazine . Kjo ditë festohet tani në të gjitha 50-shtetet amerikane…


Për më tepër në botimin e nesërm të gazetës “Telegraf”