Ylli Dylgjeri: Këto votime ska burg që i mban!

342
Vjedhje, mashtrim, trukim, u lodhëm duke bërë uaaaa? E prap gjallojnë fakte, e prapë plasin skandale. Shkruajmë çdo orë, çdo ditë, çdo javë, e nga krahu përballë na vjen përgjigja: pirdhni, pirdhni! Ne fituam!
Jeni të dalë mode! E prap vjedhje… nga Rilindja.
Sado të lexosh e të shikosh skandale, serisht hajduti është përballë: hajduti eshte tani PD, Aleatët, LSI!
Sapo plas nje skandal, hidhen mediat e oligarkëve
e nxjerrin filmime që ka vjedhur krahu tjeter.
Na del oligarku që ka përgatitur grabitjen e rradhës
me pushtetin e te thotë:
Jeni kovë muti! E kush të thotë? O zot! Po mua më thoni? Ish drejtorit të Administrimit të Pronës Publike të Republikës? Haruat o rezilë, se sa herë keni ardhur me shkresa e fizikisht në këte, atë Zyre, për të marrë
me qera e per te privatizuar objekte shtetrore?
Harruat që vinit me fjalën e Ministrit apo Kryeministrit te kohës në gojë e thonit: nuk kërkojmë shumë, vetëm ate hije plepash! Dhe plepat e hidhnin hijen: paradite ne lindje e pas ditë e hidhnin ne perëndim. E Ju i shkonit pas hijes e ngulnit gardhin që vetëm rritej e rritej. Një ditë njëri prej Jush që na quan kove muti sot, i doli ne telefon me te britura nje vartesi, shef sektori, per nje privatizim në ish Kinostudion “Shqipëria e re”, që e bëte copë nga përdhunimi, dhe i thoshte:
A e di Ti me kë po flet Oo k..! A de ti kush jam Unë?
Të zhduk në vend nga puna! Të qëroj! Të martoj…!
Të përdhunoj… Po, kjo eshte fryma, kjo është gjuha.
E keshtu erdhet deri sot, e keshtu do vazhdoni dhe neser sepse ju jeni modernet, ju jeni shqiperia e re e
ne jemi legenat qe do firmosim perjetesisht per Ju.
Ne jemi prostituta 2 mije lekshe…
Ndaj vazhdohet e vidhet pa fund ky vend. Se gjëndet nje fjalë e artë: Kompromis! Kompromis për të mirën
e vendit…dhe vendi sërisht zhytet thellë e me thellë, ndahet ne dysh, rinia ikën larg e më larg, e Kimetja afrohet afër e më afër…
Ndaj Ju them: Nuk ka burg që ju mban!
Por edhe po e bëte burgun, fitoni sërisht pafajesinë
e pavarsine, beni serisht kompromise e na dilni në
media me kostumin e ri e me pordhet e vjetra, per
t’na sensibilizuar per kete te votojme Ne.
Ytttt qelbesira!
Per Ju ka vetem një zgjidhje: Revolucion.
Sigal