Vetëm Meta , si politikan me përvojë mund të jepte të tilla zgjidhje nga hiçi për sherrin në PD

148
Sigal

Nga Robert Kureta

 

Gjeniali Meta ! Vetëm Meta , si politikan me përvojë mund të jepte të tilla zgjidhje nga hiçi për sherrin në PD. Pra me një gur të vrasësh 7 zogj ! 1- Me dekretimin e zgjedhjeve të pjesëshme vë alarmin për Berishën:kujdes sepse Rama nëpërmjet KQZ mund të të lërë jashtë regjistrimit si subjekt politik me preteksin se ata njohin Bashën.Në këtë rast përpjekjet e Berishës do qenë nul përball korrupsionit të gjykatave.2-Edhe sikur si subjekt PD të regjistrohet Basha,disfata që ai do pësonte në këto zgjedhje.do e demaskonte para opinionit ndërkombëtar,rrjedhimisht edhe zgjidhja e krizës do të ishte më e lehtë.3-Pas kësaj i heq Edit ushtarin kyç për fitimin e zgjedhjeve lokale në 2023.4-I jep një mesazh brilant Eskobarit për teorinë e tij të kutisë së votimit.5-Përshpejton proceset tek kampi i Berishës,nëpërmjet zgjedhjeve dhe jo protestave.6-Shkatërron planin Juri Kim- Rama për asgjësimin e PD,ose me futjen e Berishës si PD në zgjedhje ose me një parti të re( faktorizim shumë i shpejtë ). 7 Mundësitë shumë të mëdha të Berishës për sukses të menjëhershëm,për shkak të situatës eksploduese kundër qeverisë Rama .