Prof.Dr. Tritan Shehu: Një kollare me simbolet e flamurit nuk mund të shlyej dëmet e mëdha ndaj këtij vendi

59

Nje kollare me simbolet e flamurit nuk mund te shlyeje demet e medha ndaj ketij vendi. Shume shume ajo sot flet per komplekset e fajit.
–Rama mbas shume piruetave e pasojave negative pranon ate qe kundershtoi.
Mbasi shkaterroi ate mareveshje normale per kufijte detare te vitit 2009, mbasi kundershtoi idene e dy qeverive te atehereshme Berisha e Samaras per gjykim ne Hage, mbasi na sulmoi ne per mbeshtetje edhe se fundmi te kesaj rruge, sot “gellitit”cfare ka thene e kthehet te Gjykata Nderkombetare.
Ajo kollare nuk mund te fshehe tashme humbjen e asaj mundesie, me te mire te mundeshme me ate mareveshje dhe as pasojat per vendin tone.
–Rama duhet te kuptoje se nqs Shqiperia e Greqia do te ishin ne gjendje lufte, sot Mininistri Grek nuk do te ishte ne Tirane.
Lerini ata qe mund te kene disa “fashikuj” te vjeter e pa vlere ne sirtare ne Athine t’i djegin vete ato pa u “paguar” prej nesh per kete dhe mos u mburrni keshtu sot me ate kollare se i dhate fund nje “lufte” imagjinare.
Ndersa sa per maredheniet me Greqine qe ju sistematikisht, qellimshem i shkaterruat prej 2013 duke cenuar keshtu edhe interest tona kombetare, gje qe nuk mund ta kompesioni me ate kollare, ato vertet do te permiresohen e forcohen, por pas 25 prillit.