Ja çfarë ndodh me lëkurën tuaj nëse flini me makeup

459
Sigal

Ndonjëherë përtojmë të fshimë makjazhin dhe flemë me të pa e ditur se kjo mund të shkaktojë dëme në lëkurë. Kur flini lëkura juaj përpiqet të krijojë qeliza të reja. Por kjo nuk ndodh kur keni makjazh në fytyrë. Kjo çon në fytyrë të thatë. Por nuk është vetëm kjo. Qelizat mund të bllokohen me mikrondotësit në lëkurën tuaj. Kjo mund të shkaktojë stres oksidativ i cili mund të çojë në shenjat e para të plakjes si rrudhat.