E thonë studiuesit: Mos blini parfume të shtrenjtë

430
Sigal

Paska qenë më e thjeshtë nga ç’kemi menduar. Sipas studimeve të fundit të shkencës, “blerja e një parfumi të shtrenjtë mund të jetë shpenzim i kotë të ardhurash, sepse aromat më atraktive janë të lira dhe të thjeshta.” Ky është rezultati pas një studimi nga një grup shkencëtarësh, të cilët studiuan më shumë se 10.000 aroma dhe zbuluan se njerëzit nuk preferojnë variantet më të shtrenjta në treg.

Sipas specialistëve, aroma si jasemini dhe nenexhiku janë zgjedhja më popullore mes të gjithë pjesëmarrësve në studim.