E pazakontë, lind në Rusi hibridi i zebrës dhe gomarit

432

Një hibrid i rrallë zebre ka lindur në një kopësht zoologjik në Lipetsk, të Rusisë. Kafsha e rrallë është rezultat i kryqëzimit të një gomari me një mashkull zebra. ‘Zebroidi’ lindi të dielën, dhe mezi po qëndron në këmbë, siç duket nga fotot e skenës.

Lindja e një kafshë të tillë është mjaft e rrallë për Rusinë. Ndërkohë, ekziston një zebroid i njohur në vend, i cili punon një cirk të Moskës.

Kryqëzimi i rrallë u arrit nga zebra e quajtur Vanda dhe një gomar Zhorik, shkruan rt.com