Apple reagon ndaj akuzave të Spotify

500
Sigal

Apple i përgjigjet Spotify, i cili në ditët e fundit ka akuzuar kompaninë Cupertino para antitrustit të BE-së për të abuzuar me kontrollin e aplikacioneve që shfaqen në App Store, duke kufizuar në mënyrë efektive shërbimet e muzikës që janë në konkurrencë me Apple Music. Në një njoftim të gjatë për shtyp, Apple përgjigjet pikërisht për deklaratat e Spotify, e cila – ai siguron – ka rezervuar të njëjtin trajtim si aplikacionet e tjera dhe nuk kursen një goditje në kompaninë skandinave, mbretëresha e muzikës streaming, e akuzuar që duan të bëjnë fitime në kurriz të artistëve.

“Qëllimi i Spotify është të fitojë më shumë nga puna e të tjerëve dhe nuk është duke u përpjekur të shtrydh vetëm App Store, por edhe artistë, muzikantë dhe kompozitorë”, thotë Apple.

“Pas përdorimit të App Store për vite që rrit biznesin e saj në mënyrë eksponenciale, Spotify kërkon të ruajë të gjitha avantazhet e këtij ekosistemi – duke përfshirë përfitimet e rëndësishme që vijnë nga konsumatorët e App Store – pa dhënë ndonjë kontribut që tregu “, thekson Apple. Në të njëjtën kohë, është e vështirë, Spotify “shpërndan muzikë që jep kontribute më të vogla dhe më të vogla artistëve, muzikantëve dhe kompozitorëve, madje edhe sjelljen e tyre në gjykatë”.

Në thelb, kompania e udhëhequr nga Tim Cook refuzon akuzën e pengimit të aplikacionit Spotify dhe kërkon kontributin e kërkuar “për blerjet e bëra brenda aplikacionit duke përdorur sistemin tonë të pagesave. Kjo kuotë është 30% për vitin e parë të një abonimi, por bie në 15% në vitet në vijim “