Të gjithë e kanë frikë si numër, por ja çfarë fshihet pas 666…

723
Sigal

Numri 666 është cilësuar si numri i djallit. Së fundmi ky numër është cilësuar edhe si numri i Antikrishtit.

Por a ka ndonjë domethënie të frikshme ky numër?

Sipas web-sajtit “Numberphile”, ky numër nuk ka asnjë veti matemartikore të spikatur dhe nuk duhet të kemi aspak frikë nga ky numër.

Gjithashtu janë hedhur teza se numri 666 nuk është përdorur për të treguar “numrin e bishës”, ose djallit e thënë ndryshe në Dhiatën e Re, por ka dyshime se në këtë vepër të shenjtë është përdorur si një kod.

Ndërsa më pas mendohet se ky numër është përdorur për të përshkruar ligësinë e perandorit Neron.

Shpesh herë ky perandor është cilësuar si rrënja e gjitha të këqijave. Por ende mbetet një mister se pse ky numër frikëson shumë persona.