Si të zgjidhni problemin e këmbëve vazhdimisht të ftohta?

327
Sigal

Shumë njerëz kanë probleme me këmbët e ftohta dhe më shpesh është e padëmshme, por ekspertët mjekësorë thonë se tek disa njerëz kjo mund të tregojë një problem të caktuar shëndetësor.

Ata ju këshillojnë që të kontrolloni me mjekun tuaj nëse gjithçka është në rregull nëse këmbët tuaja janë vazhdimisht të ftohta, dhe gjithashtu keni disa simptoma të tjera.

Një nga shkaqet më të zakonshme të këmbëve të ftohta janë temperaturat e ulëta.

Kur jeni në të ftohtë, enët e gjakut në këmbët tuaja ngushtohen për të parandaluar humbjen e nxehtësisë së trupit, e cila mund të shkaktojë ftohje të këmbëve.

Ndonjëherë stresi dhe ankthi gjithashtu mund të shkaktojnë ftohje të këmbëve.

Një nga shkaqet e zakonshme të ftohjes së këmbëve është qarkullimi i dobët.

Anemia, diabeti, hipotiroidizmi dhe çrregullimet nervore janë disa nga shkaqet e tjera të ftohjes së këmbëve dhe prandaj duhet të konsultoheni me një mjek për të gjetur se cili është saktësisht shkaku i ftohjes së këmbëve tuaja.

Nëse nuk keni ndonjë problem shëndetësor dhe këmbët tuaja janë akoma të ftohta, ja si mund ta zgjidhni atë problem.

Lëvizni

Ndonjëherë këmbët e ftohta janë vetëm pasojë e një jetese të ulur, e cila mund të ndërhyjë në qarkullimin e duhur të gjakut në ekstremitetet e poshtme, kjo është arsyeja pse këmbët tuaja janë të ftohta atëherë.

E tëra çfarë ju duhet të bëni në atë rast është të lëvizni më shumë. Shumicën e kohës e kaloni në këmbë, jo në divan.

Ushtrimi i rregullt është një ide e shkëlqyeshme.

Mbroni këmbët tuaja

Ekspozimi i këmbëve tuaja në temperatura të ulëta mund të rezultojë në këmbë të ftohta dhe për këtë arsye ju duhet të mbroni këmbët tuaja.

Vishni çorape, mundësisht disa më të trasha, edhe kur jeni brenda.

Veshja e çorapëve është një mënyrë efektive për të parandaluar humbjen e nxehtësisë së tepërt të trupit përmes këmbëve.

Përdorni shishe të nxehta

Kur këmbët tuaja të ftohen, merrni një shishe dhe mbusheni me ujë të ngrohtë.

Mbështilleni atë me një peshqir të vogël dhe uleni në dysheme, pastaj mbështetini këmbët në shishe.

Masazhoni kembet

Ngroheni vajin e ullirit në një furrë të vogël me mikrovalë për disa sekonda.

Mos e ngrohni shumë vajin për të shmangur djegiet.

Masazhoni vaj ulliri të ngrohtë në këmbët tuaja, këshillon ndërtuesit e shëndetshëm.

Kur këmbët tuaja thithin mjaftueshëm vaj, vishni çorape pambuku për t’i mbajtur këmbët tuaja të ngrohta.