Sigal

Një diamant i rrallë rozë prej 18.96 karatësh, është shitur në ankand për një çmim të kripur.

Bëhet fjalë për 50 milionë franga zvicerane ose rreth 44.3 milionë euro.

Shitja e “kripur” u bë në shtëpinë e ankandeve ‘Christie’s’ në Gjenevë të Zvicrës.

Ajo ishte vlerësuar në mes të $ 30- $ 50 milion para shitjes, dhe është blerë pas vetëm pesë minuta ofertash.

Related image

Pronarët e rinj të diamantit I kanë dhënë emrin e ri “Winston Pink”.

Diamanti, i cili ishte në pronësi të familjes Oppenheimer, i cili më parë drejtoi kompaninë minerare De Beers, u quajt “një nga diamantët më të mëdhenj në botë” nga kreu ndërkombëtar i bizhuterive Christie, Rahul Kadakia.

Image result for Pink Legacy

Diamanti, “Pink Legacy”

“Ju mund të shihni këtë ngjyrë në një diamant rozë me më pak se një karat”, tha z. Kadakia. “Por kjo është pothuajse 19 karat dhe është aq rozë sa s’mund të jetë. Është e pabesueshme”.

Ajo u vlerësua si “fancy vivid/fantasi e  gjallë” – niveli më i lartë i intensitetit të ngjyrës.

Guri i prerë drejtkëndor u gjet në një minierë të Afrikës së Jugut rreth njëqind vjet më parë dhe ka të ngjarë të mos jetë ndryshuar që kur u pre për herë të parë në vitin 1920, tha Christie.

Gjetja e një diamanti “fancy vivid” më të madh se 10 karat është pothuajse i panjohur, tha shtëpia e ankandit.

Image result for Pink Legacy

Çmimi i ankandit të diamantit të “Pink Legacy”, i shitur në ankandin vjetor të të Madh Christie, mundi çmimin e mëparshëm të çmimit për karat.

Image result for Pink Legacy

Në nëntor 2017, një diamant rozë prej 8,41 karatësh “Pink Promise” u shit për më shumë se  17 milionë dollarë në Hong Kong – më shumë se 2.1 milion për karat.

 Diamanti “Pink Promise”, i shitur në Hong Kong 2017'Pink Promise' Diamond