Roboti gjigant japonez hedh hapat e parë

101

Një robot 18 metra i gjatë, i fymëzuar nga seriali i animuar japonez Mobile Suit Gundam, ka bërë hapat e tij të parë.

Makineria gjigante është një robot humanoid që ngjason me ata të parë në filma si Pacific Rim dhe Transformers.

Roboti po ndërtohet si pjesë e një atraksioni të ri në Yamashita Pier nga inxhinierët në Gundam Factory, Porti i Yokohama.