Nuk është akrep. Njihuni me insektin shkop dhe është ndër më të rrallët në natyrë…

777
Sigal

Ky është insekti i zi shkop i cili njihet për bukurinë e tij pasi është një specie e rrallë që gjendet vetëm në një zonë të vogël prej 12 hektarësh në malet e Perusë veriore.

Zbuluar vetëm në vitin 2005, asgjë nuk dihet për këtë insekt por besohet të jetë më aktiv natën kur ngjyrosja e tyre e thellë e zezë i mban të fshehura nga grabitqarët.

Ata janë gjithashtu të armatosur me një gjëndër në pjesën e pasme të kokës së tyre, e cila, kur kërcënohet, mund të spërkasë një substancë gërryese, me erë të fortë.

Për shkak se habitati i tyre natyror është aq i vogël, mbijetesa e tyre është e pasigurt por për fat të mirë njerëzit janë duke bërë vazhdimisht përpjekje për mbarështimin e tyre për t’i nxitur që të shumohen e të shtohen.