Sigal

Ishulli i vogël i Loretos është një ishull privat që gjendet në zemër të liqenit Iseo, pranë Monte Isola në Itali. Nuk mund të vizitohet nga turistët, por ju mund ta admironi atë nga anija duke bërë një ekskursion në liqen.

Perlat që rrethojnë brigjet e liqenit Iseo janë kaq të shumta, tre prej tyre ndodhen në Monte Isola, ishulli i San Paolo dhe ishulli i Loreto. Kjo e fundit, në pronësi private, nuk është e hapur për vizitorët për këtë arsye, por asgjë nuk ju pengon ta admironi atë nga jashtë, duke lundruar në perimetrin e saj.

Si të arrini atje
Turistët mund të vizitojnë ishullin e Loretos vetëm nga jashtë duke u ngjitur në anijet e operuara nga kompani të përcaktuara nga bashkia: anijet janë pjesë e shërbimeve të rregullta të planifikuara me orare që janë të ndjeshme ndaj ndryshimeve të vazhdueshme sipas sezonit dhe gjithashtu ndryshojnë normat. Tragetet largohen nga Lovere, Pisogne, Riva di Solto, Castro dhe Marone, gjithashtu nga Iseo, Sarnico, Clusane, Predore dhe Tavernola Bergamasca.

Ishulli është gdhendur në të ashtuquajturën “Tour of the Islands” dhe për detaje dhe rezerva duhet t’i referohet numrave 347/8199172 dhe 335/8440916. Itinerari përfshin nisjen nga Sulzano, qarkullimin e ishullit, kthimin përgjatë Carzano dhe Peschiera Maraglio, duke bërë një ndalesë në këtë komunë të fundit për të vazhduar vizitën në fshatra të ndryshme, pranë njëri-tjetrit.

Gazeta “Telegraf”