Lajm i keq për përdoruesit amerikanë të TikTok, kompania drejt shkrirjes

91

Presidenti Donald Trump i dha kompanisë kineze ByteDance 90 ditë për të shkrirë të gjitha aksionet që përdor për të mbështetur aplikacionin popullor TikTok në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Urdhri ekzekutiv i Trump thoshte se kishte ‘prova të besueshme që e shtynin të mendonte se ByteDance mund të ndërmarrë veprime që kërcënojnë sigurinë kombëtarë të SHBA’.

Javën e kaluar u dhanë urdhëra edhe mbi aplikacionin e komunikimit WeChat, për shkak se edhe ai shihet si kërcënim për sigurinë kombëtare dhe ekonominë.

Ende nuk është e qartë se si këto urdhëra ndikojn 100 milionë përdoruesit amerikanë të TikTok, të cilët e përdorin aplikacionin për të parë dhe ndare video të shkurtra.