“Louis XIII” (Luigji i 13-të) i shefit italian Renato Viola është pica më e shtrenjtë në botë – tetë mijë e treqind euro.
Ajo përbëhet nga tre lloje havjari, karavidhe, cikada deti dhe disa pika konjak “Remy Martin Louis XIII”.
Renato Viola është “master pizza chef” me origjinë nga Cilento.
Ai zotëron “Mister O1 Extraordinary Pizza” e cila ka disa restorante në Florida, dy në Madrid dhe një në Riyadh të Arabisë Saudite.
Renato Viola shpjegon në faqen e tij se “çmimi i Louis XIII justifikohet nga përbërësit: është një picë me diametër 20 centimetra për dy persona, e bërë me një brumë mielli organik”.
Në bazën e salcës janë mocarela e buallicës dhe tre lloje të ndryshme havjarësh, të vendosura mbi brumë në vend të domates.
Pas bazës vazhdojmë me karkalecat e kuq të Acciaroli-t, një qytet i vogël bregdetar në provincën e Salerno-s, në Cilento.
Pastaj karavidhe dhe cikada deti.
Prekja e fundit jepet nga konjaku ekskluziv i Remy Martin Louis XIII, i cili i jep dhe emrin picës.
Ky i fundit, është një konjak i prodhuar nga rajoni i Champagne-s.
Konjaku konsiderohet ndër më të mirët në botë dhe Luigji i 13-të e rezervonte për raste shumë të veçanta.
Për shembull, ai iu shërbye Mbretëreshës Elizabeth në pallatin e Versaille-s, për nder të vizitës së saj në Francë në vitin 1957.