Google drejt rrugës së krijimit të rrobave ‘të zgjuara’, fibra që mund të komandojë telefonin dhe shumë më tepër

92

Kërkuesit e Google po zhvillojnë një fije ‘të zgjuar’ bluze që të lejon të kontrollosh muzikën në telefon duke e lëvizur apo shtypur atë.

Fibra që mund të vishet si pjesë e një bluze ka një sensor që mund të ndiejë gjestet që kryhen mbi të.

Ajo mund të shkëlqejë në përgjigjie me ndërveprimin human dhe kjo mund të arrihet nëpërmjet vendosjes së kabllove optikë që ndryshojnë ngjyrë.

Aplikime të tjera mund të përfshijnë përdorimin e fibrës si një fije kufjesh interaktive apo si fije kontrolluese për një boks ‘të zgjuar’.