E rrallë/ Leopardi ‘zhvendoset’ në shtëpinë e ish-kujdestarit të kopshtit zoologjik, nuk e përballoi vetminë

250

Një leopard i lënë zemërthyer pasi u nda nga ish kujdestari i kopshtit zoologjik i tij tani është edhe një herë për bukuri, pasi shoku i tij më i mirë vendosi të ndante shtëpinë e tij me të.Alexander Volkov, 30 vjeç, zhvendosi një leopard tre vjeçar të quajtur Cezar në shtëpinë e tij, pasi la punën e tij në kopshtin zoologjik në Penza, në Rusinë qendrore.Cezari, u mbajt nga Aleksandri për rreth një vit, dhe humbi shokun e tij më të mirë kur ai vetë u transferua me punën diku tjetër. Kur filloi të refuzojë të gjithë ushqimin dhe ujin, ish punonjësi i kopshtit zoologjik iu lut punonjësve të tij të vjetër që ta ndihmonin.  Ai tha: ‘Cezari ka dhomën e tij. Ai do ta kalojë gjysmën e ditës në dhomën e tij dhe gjysmën tjetër rreth shtëpisë. Vështirësia kryesore për të mbajtur një kafshë të tillë në shtëpi është të kuptosh që kjo kafshë është një grabitqar i egër. Kështu që unë duhet të jem realist që Cezari është mjaft i rrezikshëm dhe jo vetëm një mik. Unë kam një përgjegjësi jo vetëm për Cezarin, por edhe njerëzit që jetojnë aty pranë. Ne kemi shumë mirëkuptim midis nesh. Ai është shumë i gjallë, por ndonjëherë më gërvisht pak. Ai nuk është me të vërtetë një kafshë shtëpiake, ai është më shumë një anëtar i familjes.”