Ca zakone të thjeshta që kanë fuqinë t’ju bëjnë të lumtur

170

1.

Sigal

Një ambient i pastër, një mendje e kthjellët. Kur kemi një mendje të kthjellët do të thotë lumturi sepse keni ide të qarta mbi atë çfarë doni të bëni.

2.

“Hiqni qafe” gjërat e vjetra dhe gjërat që ju janë mërzitur. Bëjeni. Ndoshta do ta keni të vështirë por është koha që të lini pas gjërat që ju lëndojnë. Ndryshoni ngjyrën e murit të dhomës tuaj, zhdukni çdo gjë që ju bën të kujtoni atë që ju mërzit më së tepërmi.

3.

Mos shpenzoni për gjëra që nuk ju duhen në të vërtetë. Do ju ikë ajo ndjenja e bukur e të bëri pazar nëse do merreni me vogëlsira të panevojshme. Përqëndrohuni te gjërat që ju duhen dhe doni t’i keni.

4.

Bëhuni selektivë për sa i përket njerëzve që ju rrethojnë. Nëse ekziston dikush që ju bën të ndiheni mirë, dhe ju përshtatet, atëherë mos e lini të ikë. Nuk është e thënë që të tjerët t’i fshini nga lista, por mos harxhoni energji dhe mos u jepni më shumë rëndësi se ç’duhet

5.

Hani shëndetshëm. Nuk bëhet fjalë për dieta, por të hani gjëra që trupi juaj ka nevojë, pa e tepruar. Në këtë mënyrë trup i shëndetshëm, mendje e shëndetshme.

6.

Bëni ushtrime. Adrelina që keni teksa bëni ushtrime ju çliron lumturi. Ashtu si Red Bull-i. Pra? Mos hiqni dorë nëse i keni bërë deri tani, nëse jo atëherë nuk është vonë kurrë për të filluar.

7.

Ndiqni pasionet tuaja. Nëse e doni diçka atëherë bëni. Vërini në punë pasionet tuaja. Asgjë më mirë se ato nuk do ju bëjë të ndiheni të lumtur

8.

Rishihni axhendën. Nuk është mirë nëse jeni tepër të zënë, ndikon në mënyrën si do ndiheni, pasi dihet që do lodheni. Por edhe shumë kohë e lirë nuk do jetë aspak e mirë, se pse do filloni të mendoni gjëra që nuk duhen dhe më shumë se ç’duhet.

9.

Mbusheni jetën tuaj me gjëra që kanë kuptim për ju. Jepini kuptim jetës tuaj me gjëra që kanë domethënie për ju. Mos hiqni dorë nga gjërat që doni. Shijoni çdo gjë që ju bën të lumtur.

10.

Bëni joga! Me siguri e keni dëgjuar që joga i bën mirë trupit tuaj, por jo vetëm. Ajo e mbush mendjen tuaj me energji pozitive. Kjo është ajo çfarë ju keni nevojë.