9-vjeçari me autizëm kryen maratonën me paterica

48

Një djalë 9 vjeçar që vuan nga paraliza cerebrale dhe autizmi ka mbledhur $100,000 për bamirësi, pasi arriti të mbaronte një maratonë duke përdorur patericat e tij.
Tobias Weller përfundoi maratonën 40 km në Sheffield, Angli, ditën e dielë, i rrethuar nga fqinjë dhe mbështetës.
Paraliza cerebrale është një grup çregullimesh nurologjike që ndikojnë aftësinë për të lëvizur. Tobias nuk mundet të qëndrojë në kmëbë apo të ecë pa ndihmë, por i frymëzuar nga Kapiten Tom Moore ai vendosi të kryejë maratonën.
Kujtojmë se Moore është veterani, i cili duke bërë maratonë në kopshtin e tij arriti të mblidhte miliona para për stafin mjekësor britanik.
Paratë e mbledhur nga bamirësia do të shkojnë për shkollën ‘Sheffield Children’s Hospital and Paces School’, një shkollë që kujdeset për persona me sëmundje të ngjashme me Tobias.