532 mijë km/h /Kjo është anija më e shpejtë e ndërtuar ndonjëherë

89
Sigal

Një objekt i bërë nga njeriu nuk ka lëvizur kurrë kaq shpejt. Anija kozmike Parker Solar është në orbitë rreth diellit, duke eksploruar yllin e sistemit tonë diellor. Për ta bërë këtë, ai vazhdon t’i afrohet diellit dhe duhet t’i rezistojë temperaturave ekstreme.

Për shkak të afërsisë me diellin, sonda hapësinore rregullisht përshpejton me një shpejtësi të madhe. Vetëm në shkurt ajo theu rekordin e shpejtësisë për objektet e bëra nga njeriu.

Tani “Parker Solar Probe” ka fluturuar veçanërisht afër diellit përsëri dhe ka tejkaluar edhe një herë dy rekordet e veta.

Në fund të prillit, sonda hapësinore arriti një shpejtësi prej rreth 532,000 km / orë. Kjo e bën atë larg objektin më të shpejtë të bërë nga njeriu. Në shkurt rekordi ishte 393,044 km / orë.

Në të njëjtën kohë, Parker Solar theu një rekord tjetër. Ajo tani është përsëri objekti i bërë nga njeriu që është afruar më pranë diellit.