130 këmbë dhe një kokë 27 kg: dragoi më i gjatë në botë bën paradën në Australi

444
Sigal

Qyteti Viktorian Bendigo ‘ka zgjuar’ dragoin më të ri kinez që mendohet të jetë dragoi më i gjatë perandorak në botë në një nga festivalet më të vjetra kulturore të Australisë, që daton nga antikiteti.

Festivali tre-ditor i Pashkëve paraqiti parada, krisma zjarri, muzikë, tregje dhe valle  dhe një gjueti për 170,000 vezë çokollate të fshehura përmes Rosalind Park.

Valle, bateri, skuadra luanësh janë të gjitha pjesë e Festivalit të Pranverës kineze dhe Zgjimi i Dragoit, ndërsa Bendigo feston trashëgiminë e tij kineze të shtunën në Dai Gum San Precinct.

Këtë vit  do të shfaqet një dragua i ri, Dai Gum Loong, që ka 130 këmbë dhe një kokë 27 kg: dragoi më i gjatë i historisë botërore.