SHBA – Çifti Obama do shkruajë 2 libra kujtimesh, mund të fitojë afro 200 mln $

475
Të drejtat e publikimit për dy libra me kujtime nga Shtëpia e Bardhë që do të shkruhen nga Barak dhe Michelle Obama janë shitur tek shtëpia botuese Penguin Randon House për një shumë të konsiderueshme prej 60 milionë dollarëve amerikanë. Diçka e tillë është konfirmuar nga vetë zyrtarët e kësaj kompanie, ndërkohë që mbeten ende për t’u zbuluar titujt e librave. Ngjarja ka tërhequr edhe vëmendjen e mediave, teksa disa prej tyre kanë shkruar se çifti Obama mund të arrijë një pasuri prej 200 milionë dollarësh amerikanë në 15 vitet e ardhshme, nga kontratat e librave, fjalimet e paguara, pensioni vjetor i ish-Presidentit, por edhe nga të ardhura të tjera të ligjshme.

Ish-Presidenti Barak Obama dhe bashkëshortja e tij Michelle, kanë arritur një marrëveshje me vlerë 60 milionë dollarë, në këmbim të shitjes së të drejtave të publikimit për dy libra autobiografikë me kujtime nga Shtëpia e Bardhë.

Kjo çështje e cila po diskutohej prej javësh, shkaktoi një betejë mes shtëpive botuese të cilat po luftonin për të gjetur një akord, por në fund çifti Obama vendosi të pranonte ofertën e bërë nga Penguin Random House.

Deri më tani, nuk janë caktuar titujt e këtyre dy librave, por diçka e tillë pritet të zbardhet shume shpejt.

Në fakt çifti Obama nuk është i panjohur me botën e librave. Ish-Presidenti ka shkruar dy best-seller siç janë ‘Ëndrra nga im atë si dhe ‘Guxim për të shpresuar’.

Nga ana tjetër, Michellë është autorja e librit ‘American grown’, një libër i cili ka të bëjë me ushqimin dhe kopshtarinë.

Shuma e konsiderueshme e parave për të cilën u shit e drejta e publikimit të dy librave me kujtime ka tërhequr edhe vëmendjen e mediave amerikane dhe atyre ndërkombëtare.

Business Insider në një artikull kushtuar Barak dhe Michelle Obama, shkruan se çifti mund të fitojë afro 200 milionë dollarë në 15 vitet e ardhshme, para që mund të vijnë nga kontrata për libra, fjalime të paguara, por edhe aktivitete të ndryshme.

Barak Obama hyri në Shtëpinë e Bardhë si një milioner, pasi pasuria e tij ishte 1.3 milionë dollarë në bazë të deklarimit të pasurive.

Ndërkohë, pasuria e tij aktuale përllogaritet të jetë 11.8 milionë dollarë. Deri në fund të jetës së tij, familja e ish-Presidentit do të përfitojë një pension vjetor prej 200 mijë dollarësh.

Pasurimi i famijeve presidenciale nuk është një çështje e panjohur për Shtetet e Bashkuara teksa nga të ardhurat e tilla, familja e ish-Presidentit Bill Klinton raportohet se ka një pasuri që arrin në 80 milionë dollarë.
Sigal