Nesër do të lexoni/ “Anabela” personifikon njeriun që beson në forcën e vet

544
Autorja e re shqiptare Adela Prifti-Çaushllari, sapo ka botuar romanin e saj të parë me titull, “Anabela”
Esmeralda Pirra
Autorja më e re Adela Çaushllari ka sjellë për publikun shqiptar romanin e saj të parë: “Anabela”. Një roman që përfshin të gjitha moshat dhe dhe i prek të gjitha tematikat e jetës. Një histori e pesë motrave, pesë karaktere synuese për prestigj, ndonëse dalin nga një kasolle e braktisur… Në një intervistë për gazetën “Telegraf” autorja ka treguar më shumë rreth librit dhe periudhës kur ajo ka filluar të shkruajë. Romani tregon një histori amerikane dhe kjo e shtyn Adelën që librin e saj ta botojë edhe në anglisht. 
Ky është romani juaj i parë, kur daton periudha juaj me të shkruarit? 
Të shkruarit ka nisur herët për mua, në kohën kur ndiqja klasën e 4-t ose të 5-të. Mbaj mend se e nisa me një poezi për xhaxhain tim që kishte ikur në Shtetet e Bashkuara me rrymat e ’90-ës. Kështu vazhdova me poezi deri në vitin 2002 kur mora për herë të parë në duar librin e J.K.Rowling “Harry Potter dhe guri filozofal”. Aty u dashurova shumë me romanin dhe rrëfimin e Rowling. Në vitin 2010 fillova të shkruaj romanin tim “Anabela”. Ajo ishte një princeshë….Për më tepër nesër në gazetën “Telegraf”….
Sigal