Ndërpritet transmetimi i programit televiziv 42 vjeçar “Top of the Pops”

572
Viti 2006 shënon përfundimin e transmetimit të showt të charteve muzikore “Top of the Pops” për herë të fundit në BBC Two pas 42 vjetësh. Top of the Pops, gjithashtu i njohur si TOTP, është një program televiziv britanik muzikor, transmetuar çdo javë ndërmjet 1 janarit 1964 dhe 30 korrikut 2006. Top of the Pops u krijua nga producentja e BBC Johnnie Stewart, e frymëzuar nga Teen dhe Twenty Disc Club që u transmetua në Radio Luxembourg. Show në fjalë u transmetua për herë të parë në vitin 1964 dhe fillimisht u bazua në Top 20. Nga 1970 Top 30 u përdor dhe shfaqja u zgjat nga 30 deri në 45 minuta. Shfaqja u shfaq gjithashtu me ngjyra pas përmirësimit të BBC1 në nëntor 1969.
Sigal