Hapet ekspozita “Përmes Trashëgimisë, nga Korça në Prizren”

440
Sigal

Në Ditën Ndёrkombёtare të Monumenteve tё Kulturёs dhe Siteve Arkeologjike Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare Korçë, vjen me një ftesë të veçantë.

E inspiruar nga kalendari kulturor Shqipëri-Kosovë 2019, në bashkëpunim me QRTK Prizren, pas rreth një muaji bashkëpunim bënë të mundur hapjen e ekspozitës “Përmes Trashëgimisë, nga Korça në Prizren”.

Koncepti i këtij bashkëpunimi është njohja dhe prezantimi i 30 grafikave nga tipologji të ndryshme të objekteve të Qarkut Korçë, të cilat ekspozohen në Prizren!

Qëllimi kryesor i ekspozitës është njohja dhe promovimi me vlerat më të spikatura atkitektonike dhe kulturore të Korçës si një mundësi për të njohur të përbashkëtat dhe ndërtuar një urë lidhëse midis dy qyteteve tona, si dëshmi të jetesës së pasur dhe artëdashëse.