Ceremoni festive në Selanik

253

Ne bibloteken qendror te bashkise se Selanikut u zhvillua nje ceremonia festive me rastin e nenshkrimit te nje marreveshje bashkepunimin ndermjet konsullates se pergjithshme te R. SH. _SE SELANIK dhe bashkise SELANIK, per pasurimin e fondit te kesaj bibloteke me kendin e autoreve me te medhenj SHQIPTARE si dhe krijuesve te Diaspores, ne gjuhen shqipe. Merrnin pjese intelektuale greke dhe shqiptare, miq te librit, deputete te parlamentit Helen, autoritete te pushtetit lokal. Nje ide e perbashket e znj. PAVLINA EVRO YLLI dhe kryetarin te bashkise se qytetit, z. JOANI BUTARI, e nisur, perpara dy vjetesh u finalizua mbreme me celjen e kendit dhe leximin nga perkthyesi, Aktori, regjisori Arqilea GARO dhe aktores RAIMONDA ALEKSI, Ne gjuhen shqipe dhe greke, te disa krijimeve te perzgjedhura. Nje ndihmese te vecante dhane: zv. Kryetarin e bashkise per kultures dhe artin, znj. Kristidhu, Presidenti I unioni te gazetareve shqiptare, z. ALEKSANDER CIPA, shtepi te botuese:”DRITERO AGOLLI,” ONUFRI”, “NAIMI” me drejtuesit e Tyre,, ELONA AGOLLI, BUJAR HUDHRI, NAIM ZOTO. Ne fjalen e saj znj. PAVLINA EVRO, falenderoi te gjithe aktoret, te cilet mundesuan realizimin e kesaj ideje perparimtare dhe uroi celjen e kendeve te tilla, te dijes edhe ne bashki te tjera ne greqine e veriut dhe pse jo celjen ne bibloteken e Tiranes, Shkodres, Korces, kendin e librit te autoreve me te medhenj Helen ne greqisht