Anijet e mbytura të Luftës I Botërore, trashëgimi nënujore

691
Sigal

Të gjitha anijet e mbytura gjatë periudhës së Luftës së Parë Botërore, do të shpallen trashëgimi nënujore të mbrojtura.

Vendosja e tyre në këtë kategori, është bërë nga UNESKO dhe do të përshihen anijet e mbytura të Luftës së Parë Botërore nga periudha 1914-1918.

Pas këtij vendimi Shqipërisë i lind detyra si anëtare e konventës së pasurive nënujore, që të mbrojë pasuritë e saj nënujore qe i përkasin kësaj periudhe.