8 gjërat të cilat nuk duhet t’i bëni KURRË në INSTAGRAM!

591
Me një pafundësi karakteristikash nuk është çudi që rreth 1 miliard njerëz përdorin Instagramin. Ky programi është bërë vendi i preferuar për këdo për të ndarë pjesë nga jeta e tyre me të tjerët.
Por jane disa gjëra të cilat nuk duhet t’i bëjmë më në Instagram, ja cilat janë ato:
1- mos postoni foto me kualitet të ulet
Kjo nuk do të thotë që çdo foto e juaja të ketë kualitetin e një fotoje të National Geographic. Fotot duhet të ndezin emocion dhe ti tregojë të tjereve diçka të re. Fotografitë e ushqimit duhet ti bejë njerëzit të uritur. Fotografitë e udhetimeve duhet ti ndezin njerëzve një dëshirë të shfrenuar për të udhëtuar.
2- mos shkoni shumë jashtë idesë
Nëse e përdorni instagramin për të ndarë momente me miqtë tuaj atëherë postoni çfarë të doni. Por kur doni ti përmbaheni vetëm nje subjekti , postoni vetëm për atë.
3- mos harroni të vendosni “caption”
Nuk është sekret që fotot me “caption” marrin më shumë vëmendje sesa me ato që nuk kanë.
4- mos i injoroni hashtaget
Gjithmonë përfshirja e një titulli “cation” nuk do të thotë që ta bombardoni atë me hashtage të pafundme. Hashtage si (#love #instagood #like4like) etj rezultojnë në tërheqjen e vëmendjes së ndjekësve spam. Përdorni hashtage relevante me foton.
5- mos i injoroni ndjekësit
Nëse të tjerët ju komentojnë nëpër foto, mos i injoroni ato.
6- mos u bëni kontradiktorë
Shumë ndjekës të instagramit ndjekin metodën e postimit të shumë fotove njëherësh dhe mos prezencën e tyre në instagram javës tjeter ose atyre në vazhdim.
7- mos ndiqni njerëz të cilët ju nuk ju interesojnë.
Një metodë shumë e perdorur është ndjekja “folloë” i shumë njerëzve njëherësh duke shpresuar se ata do të të ndjekin dhe ty “folloë back” dhe më pas heqja e tyre nga folloë “unfolloë”. Ndiqni njerëz te cilët ju inspirojnë .
8- mos i injoroni analitikat
Nëse keni një “business açount “ instagrami ju jep mundësine për të parë moshën, gjinineë dhe vendin nga janë ndjekësit tuaj e shumë të tjera. Duke u bazuar në to mundohuni të postoni foto sa më të përshtatshme.
Sigal