Zbulohet grupi i “skifterëve”, 3 shqiptarë në pranga në Itali

18
Sigal

Herët në mëngjesin e së premtes, oficerët e zbatimit të ligjit në Tirolin e Jugut në Itali arrestuan tre persona të cilët thuhet se janë përgjegjës për disa vjedhje. Arrestimet u kryen në bazë të një urdhër-arresti nga prokuroria publike e Bolzanos. Hetimi filloi në shkurt 2024 pas disa vjedhjeve në Tirolin e Jugut. Megjithatë, forcat e rendit kanë mundur të identifikojnë me shpejtësi autorët dhe të monitorojnë lëvizjet e tyre. Gjatë hetimeve janë dokumentuar gjithsej pesë vjedhje, mes të cilave edhe një grabitje e rëndë në Brunico më 18 prill të këtij viti.

Grupi kriminal përbëhet kryesisht nga shtetas shqiptarë dhe është i specializuar për vjedhje banesash gjatë orëve të mbrëmjes dhe të natës. Një anëtar i bandës, i konsideruar si një figurë qendrore, rekrutonte ndihmës të tjerë nga rajone të tjera të Italisë, veçanërisht nga Kompania. Ky grup përdorte makina me qira për të shkuar në Tirolin e Jugut dhe për të kryer vjedhjet.

Duke ndërmarrë veprime të shpejta, oficerët e zbatimit të ligjit shpresojnë të kenë parandaluar krime të mëtejshme. Kamerat e vëzhgimit përmenden si një mjet i rëndësishëm për kapjen e autorëve. Si rezultat, oficerët kanë arritur të dokumentojnë aktivitetet e të dyshuarve dhe t’i arrestojnë brenda pak muajsh.