Kryen dhjetëra grabitje, midis katër shqiptarëve të arrestuar edhe një grua

360
Sigal

Ata flinin në Rimini në një hotel të zgjedhur si bazën e tyre logjistike dhe më pas kryen një listë të gjatë të vjedhjeve.

Grabitjet e tyre u realizuan kryesisht në zonën Pesaro. Këta janë tre burra dhe një grua, të gjitha me origjinë shqiptare.

Ata u arrestuan nga ekip i policisë, pas një sërë vjedhjesh të kryera muajit e fundit midis Rimini, Pesaro, Tavullia, Fano dhe Marotta.

Hetuesit i identifikuan pasi vunë re një Mercedes me targë shqiptare në zonën e Bruciate, pasi kryen një vjedhje. Makina u bllokua nga një mjet policie, me një çift të ri në bord, i cili pretendonte se kishte humbur. Të dy ishin dërguar në selinë e policisë për hetime, ndërsa celularët e tyre binin vazhdimisht.

Në atë pikë pajisjet ishin kapur dhe analizuar, duke zbuluar fotografi të sendeve prej ari dhe gjithashtu fotografinë e një të riu me një armë në dorë. Ata u lanë të lirë, por ndërkohë një sistem GPS ishte vendosur nën makinën e tyre që lejonte policinë të mbërrinte në selinë e bandës dhe të kapte të gjithë anëtarët pas një vjedhjeje të fundit në Marotta.

Në hotelin ku ata po qëndronin, policia gjeti objekte ari jashtëzakonisht të vlefshme. Të katër janë në burg, pas konfirmimit të arrestimit nga gjykatësi në Rimini.