Itali, në ndihmnë të vallit, edhe i dyti me patentë fallso, e pëson….

312
Dy shqiptarë të moshave 18 dhe 24 vjeç që banonin në Cividale del Friuli përfunduan në telashe, pas zbulimit qe u beri policia, lidhur me patentat.
Mediat italiane shkruajne se policia gjate kontrollit te lejes nderkombetare te 24 vjecarit konstatoi se ajo ishte false dhe e parregullt. Ai u shoqerua ne komisariat per verifikimet e nevojshme. Pas verifikimeve dhe njoftimit per ndeshkim qe iu be nga policia ai u la i lire.
Por duke qene se nuk mund te merrte drejtimin e automjetit tip “Golf” me te cilin u ndalua nga policia, therriti ne ndihme te vellane, 18­ vjecar. Ky i fundit gjithashtu shfaqi një leje, qe policia e kontrolloi dhe e kuptoi se ishte po ashtu e falsifikuar.
Nga hetimet, vellezerit shqiptare treguan se per lejet e marra kishin paguar para, 200 euro. Ata do te hetohen tashme per falsifikim dokumentesh.