Humbin jetën dy persona si pasojë e koronavirusit në Kosovë

46

Dy persona kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit, ka bërë të ditur sot Ministria e Shëndetësisë. Sipas MSH-së, ata kanë humbur jetën në orët e para të mëngjesit të sotëm.

Me këtë është rritur në tre numri i viktimave si pasojë e koronavirusit në Kosovë.

Njoftimi i Ministrisë së Shëndetësisë në Kosovë:

Sot me datë 06.04.2020 në Klinikën Infektive të QKUK-së dy pacientë me COVID 19 kanë përfunduar me vdekje. Në ora 03:00 ka përfunduar me vdekje pacienti i gjinise mashkull S. N, 1961, Prishtinë, i cili është pranuar në Mjekimin Intenziv të Klinikës Infektive me datën 04. 04. 2020 transfer nga Qendra Emergjente e QKUK-së dhe ka qenë me sëmundje shoqëruese (Diabetes Mellitus tip 2. Sy hepatorenale).

Pacienti është pranuar në Klinikën Infektive në gjendje të rendë pa vetëdije.

Në ora 07:10 ka përfunduar me vdekje pacientja e gjinisë femer, N. R, 1950, Korishë, Prizren, e cila është pranuar po ashtu në Mjekimin Intenziv të Klinikës Infektive me datën 02. 04.2020 dhe ka pasur sëmundje shoqëruese (Diabetes Mellitus, Nephropathia diabetica, Hypertensio arterialis dhe Cardimyopathia chronica).