Dy efektivë i vënë shpatullat kamerës, me video si e penguan gazetaren të raportojë protestën te Bregu i Lumit

329
Sigal

Dita sotme u shoqërua me tensione e përplasje mes policisë dhe banorëve të Bregut të Lumit të cilët kundërshtuan shembjen e banesave të tyre.

Por efektivët e policisë, nuk janë përplasur vetëm me banorët por edhe me gazetarët që donin të raportonin nga vendngjarja.

Dy prej efektivëve i kanë bllokuar kamerat dhe kanë debatuar me gazetaren Doriana Bezat. Në momentin kur gazetarja po transmetonte live, dy efektivë i kanë dalë para duke bllokuar kamerën me supe dhe i kanë kërkuar të largohet urgjentisht, duke e kërcënuar se do ta ndalonin sëbashku me operatorin. Sipas policëve e gjithë kjo bëhet vetëm për arsye sigurie, por sipas gazetares vetëm mediat nuk lejohet të kalojnë pasi kalimtarë të rastit nuk ndalohen.

https://hashtag.al/wp-content/uploads/2019/04/N%C3%AB-diktatur%C3%AB-Polic%C3%ABt-k%C3%ABrc%C3%ABnojn%C3%AB-gazetar%C3%ABt-Syri-Lajmi-i-fundit-1-1.mp4?_=1