Viron KONA/ Shi gjethesh

  291
  Sigal

  -Si dole sot?

  -Ç`ka, s`duhet të qahem!

  -Të paska ecur, hë?

  Tjetri kthehu prapa strehën e kapelës  dhe bëri buzën në gaz:

  -Kështu e ka tregu, sot fitoj unë diçka, nesër fiton ti…

  Ai që pyeti foli përsëri, por kësaj here me ton ankues:

  -Në zonën tonë jemi shtuar shumë. Sot erdhën edhe tre – katër djem të rritur, kështu që s`mbeten fare klientë për ne që jemi të vegjël.

  -Edhe nga ne erdhën disa, por as dy – tri orë s`arritën të shisnin se i përzuri me shkelma Kapoja ynë. “- Po ju pashë të shisni më përpara lokaleve të  zonës sime, do t`jua marrë mallin dhe të gjitha paratë, – i paralajmëroi ai. Që atë ditë, ata nuk janë dukur më.

  Tjetri e dëgjonte i menduar.

  -E keni të egër Kapon?